09 mrt

Smashbal veld voor jong en oud bij de Kemphaan

Heb jij zin om een balletje te slaan?

Het eerste smash(volley)bal net van Riethoven is een feit. Samen met de Gemeente Bergeijk, Bergeijk Active en VC Riethoven is het gelukt om een smash(volley) bal net te plaatsen. Samen willen we het volleybal nog meer promoten. Het is nu mogelijk om buiten niet alleen te voetballen, klimmen ect., maar ook om smash(volley) bal te spelen!!

Als iemand zich verveelt deze vakantie, of zin heeft in een spelletje als de scholen weer begonnen zijn. HET KAN!

Vind je het smash(volley)bal nu zo leuk? Na de zomervakantie is er iedere dinsdag training in de Sporthal de Kemphaan

Smashbal is een opleidingstraject naar het volleybal toe, de bij uitstek geschikte manier om jongens en meiden van 6 t/m 14 jaar te interesseren voor volleybal. Dit gebeurt door wedstrijdvormen en trainingsmethoden toe te passen die de sport stoerder en aantrekkelijker maken. En natuurlijk is deze methodiek opgebouwd rondom een van de meest coole beweging in het volleybal, juist ja, de SMASH!

Dit opleidingstraject naar Smashbal toe is gebaseerd op drie pijlers PLEZIER, BEWEGING EN BELEVING. Er zijn allerlei oefenvormen bedacht waarin enerzijds het oefenen van een volleybaltechniek zit en anderzijds een competitie-element. Deze oefenvormen leiden ertoe dat de spelers zelf hun techniek gaan verbeteren door ervaren en herhalen. Daarbij moeten de jongens wel voldoende kunnen bewegen. Zoveel mogelijk!

Het uitgangspunt bij Smashbal is, iedereen moet plezier kunnen beleven met smashen. Daarvoor hangt het net op de hoogte van de hand van de kleinste speler als hij staat. De ideale veldgrote is een volleybalveld en om meer kinderen tegelijkertijd te kunnen trainen is een half volleybalveld of een badmintonveld ook mogelijk.

Smashbal speel je bij voorkeur 2 tegen 2, zonder doordraaien. Waarom? Het gaat bij Smashbal om functioneel bewegen, dus naar het net toe om te Smashen en naar achter en zijwaarts om de ballen te redden.

Succes en veel speelplezier!