Spelregels in begrijpelijke taal

Spelregels zijn onmisbaar om een wedstrijd eerlijk en sportief te laten verlopen. Als iedereen de regels kent en opvolgt, wordt iedere volleybalwedstrijd sportiever en dus leuker.

Officials dienen alle regels te kennen en ervoor te zorgen dat deze tijdens de wedstrijd op de juiste manier worden nageleefd. Als speler, trainer, coach, ouder of toeschouwer hoef je niet alle spelregels uit je hoofd te kennen. Maar om beslissingen van de scheids te begrijpen en zelf zoveel mogelijk spelplezier te beleven, is kennis van de basisregels essentieel.  

Op deze pagina vind je de actuele spelregels en handleidingen voor scheidsrechters, per discipline en per speelniveau. Daarnaast lees je meer over Volleybalmasterz.nl, het project ‘Minder spelregels, meer spelplezier!’ en uitleg over het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF) dat voor alle niveaus wordt gebruikt om uitslagen te registreren. 

Voor de recreanten geldt dat zij de uitslagen van de wedstrijden doorgeven aan de wedstrijdleiding van de competitie. Aanbevolen wordt om de spelsituaties te oefenen die aangeleverd wordt via Volleybalmasterz.nl,

Volg ons op Instagram!

vcriethoven

 93    68