Nevobo speld aan Kees Dekkers

Uitreiking Nevobo speld aan Kees voor zijn verdienste

Dommelnaar Kees Dekkers heeft op 7 mei bij VC Riethoven de zilveren speld van de Nevobo ontvangen vanwege 25 jaar official.

In 1988 heeft hij zijn scheidsrechter licentie gehaald en sindsdien heeft hij bij diverse verenigingen gefloten. Hij is begonnen bij Vavoc ’76, later is hij ook gaan fluiten bij Bravo ’99, VCE/PSV en momenteel bij Bravo en VC Riethoven. Ook fluit hij in de hoofdklasse dames recreanten competitie zowel bij VC Riethoven als bij Bravo. Het is gebruikelijk dat je alleen bij je eigen vereniging fluit, maar Kees kreeg toestemming van de Nevobo om bij 3 verenigingen te mogen fluiten. 

Hij is overal welkom en zegt zelf: ”Zolang ik minder fouten maak dan de spelers, wil ik blijven fluiten”, dus: Op naar de Gouden speld.

Tot vorig jaar is Kees trainer/coach geweest en heeft hij vele teams onder zijn hoede gehad. Begin jaren ’90 heeft hij zijn trainer A diploma gehaald en is toen bij Vavoc ’76 de dames gaan trainen. Daarna is hij overgestapt naar de jeugd van Vavoc ’76 en later in Riethoven en tot vorig jaar bij Bravo. Zijn motto bij het volleyballen is: Je kunt toch geen Mercedes verdienen, dus: lekker ballen! Inmiddels spelen beide kleindochters volleybal, de kleinzoon geeft de voorkeur aan voetballen. 

Tags:
Share
Volleybal rond IV