Nieuwe site en Non Profit

VC Riethoven is groeiende in aantal leden en daar zijn we heel blij mee. Zo zijn er afgelopen jaar veel mini’s bij gekomen. Vandaar dat de behoefte bestond aan een nieuwe website. Daarom hebben we leuk nieuws om te delen met jullie. We zijn ontzettend enthousiast over deze ontwikkeling en vertellen jullie er graag meer over in dit bericht.

Doel
Het doel van deze website is om onze clubleden een beter inzicht te geven in wat er allemaal gebeurt binnen onze bloeiende vereniging. Met een nieuwe website kunnen jullie sneller op de hoogte zijn van de laatste updates, evenementen, wedstrijden en prestaties van onze teams. Zo kunnen we informatie gemakkelijker met jullie delen, zodat jullie niets hoeven te missen!

Maar dat is niet alles. We willen ook toekomstige leden en geïnteresseerden in VC Riethoven een beter beeld geven van wie we zijn en wat we te bieden hebben. Onze club is meer dan alleen volleybal; het is een gemeenschap van spelers, coaches/trainers, betrokken ouders en gepassioneerde vrijwilligers. Met de nieuwe website kunnen we ons verhaal beter vertellen en laten zien waar VC Riethoven voor staat. We willen dat iedereen die geïnteresseerd is in volleybal de kans krijgt om te ontdekken wat onze club zo speciaal maakt.

Dus, wat kun je verwachten van onze nieuwe website? De nieuwe website heeft een fris en modern ontwerp en is ook zogeheten ‘responsive’. Dit houdt in dat de ervaring op een computer hetzelfde moet zijn op elk ander device zoals een tablet en telefoon. Dat is nu het geval. Daarnaast is er ook gewerkt aan een gemakkelijkere navigatie, waardoor je sneller door de pagina’s kunt bladeren en kunt vinden wat je zoekt. We hebben ook een speciale nieuwssectie (deze blog) waarin we af en toe updates en aankondigingen zullen plaatsen. Deze staan gewoon gelijk op de home page (maximaal 6 voor de overzichtelijkheid). Net zo gemakkelijk. Alle blogs kun je vinden onder Nieuws in het menu. Verder kun je op de website informatie vinden over onze teams, zaalwachtschema’s, fluit- en telschema’s en over komende evenementen.

Daarnaast hebben we gedetailleerde pagina’s gewijd aan onze teams, zodat je meer te weten kunt komen over de verschillende niveaus en de spelers die ze vertegenwoordigen. Omdat het seizoen bijna afgelopen is, wordt dit pas actief in het nieuwe seizoen. Als je geïnteresseerd bent in lid worden bij VC Riethoven kun je terecht op de Contact pagina via het menu met als snelkeuze “Formulier inschrijven”, waar je alle informatie vindt die je nodig hebt om lid te worden. Dat ging eerst (en dat kan gelukkig nog steeds zo), niet digitaal maar via een inschrijfformulier die bij de kantine van de Kemphaan opgehaald kon worden.

Dank je wel Nienke!
De vorige website werd voornamelijk onderhouden door Nienke Deenen. Het ontwerp van de nieuwe website is daarom zo veel mogelijk gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp. Het enige wat in de vorige website niet meer ingebouwd kon worden, was het mogelijk maken van responsiveness waardoor de website niet meer goed werd weergegeven op andere apparaten dan computers. Wij danken Nienke dan ook voor haar alle jaren harde werk.

Niet geschoten is altijd mis
Omdat VC Riethoven midden in de Riethovense samenleving staat, is dit nu ook officieel bevestigd door Microsoft. We zijn door hen bestempeld als een echte Non Profit vereniging. Dit betekent dat naast de nieuwe website we ook gebruik kunnen maken van al het moois dat Office 365 te bieden heeft. Daar zijn we heel blij mee, want zo kunnen de werkcommissies en het bestuur gebruik maken van Outlook, Forms met ondersteuning van bijlagen, Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, SharePoint, etc. Nooit meer Email kwijt. Hoe makkelijk is dat?

We zijn nog bezig om te kijken of we als Non Profit vereniging ook gebruik kunnen maken van betaalde accounts van Canva. Daarmee wordt alles weer net een stukje makkelijker gemaakt voor de leden van de werkcommissies.

Deze website is gebaseerd op het thema van Envato Market / Like-Themes. Deze website is in de vrije uurtjes ontwikkeld door Marco Mels. Marjan Vlassak gaat samen met Marco Mels de uitdaging aan om de website up to date te houden. Dit kunnen we niet zonder jullie. Zijn er zaken die spelen, die aandacht vragen, deel deze informatie dan niet alleen via WhatsApp in de eigen groep, maar bedenk dat deze informatie relevant kan zijn voor de gehele club.

Wil je iets geplaatst hebben, stuur daarom de content naar de beheerders van deze website via Email.

Share